Hapjes van de week 3: Stamppot zuurkool – Bloemkoolspaghetti – Gebakken scholfilet

We hebben weer vijf recepten om jullie te verblijden! Stamppot zuurkool met spekjes, Bloemkoolspaghetti, Puntpaprika’s met geitenkaas, Kipkerrie met champignons en prei, Gebakken scholfilet met knoflookboontjes en zoete aardappel. Klinkt goed toch?

Recept 1
Stamppot zuurkool met spekjes – Nettorama
4 personen

1 kilo stamppot aardappelen (€ 1,25 t/m 22 jan)
500 gram zuurkool (€ 0,39 t/m 22 jan)
200 gram mager gerookt spek (in blokjes)
100 ml melk
75 gram boter

Zo maak je het:
Kook in 20 min de aardappelen gaar. Intussen kook je ook de zuurkool met een scheut water 20 min. Bak de spekblokjes in een pan met een beetje boter. Stamp vervolgens de gekookte aardappelen met de melk en boter tot een gladde puree. Voeg daarna de zuurkool en de spekjes toe.

Recept 2
Bloemkoolspaghetti – Aldi
4 personen

300 gr volkoren spaghetti
Blikje tomatenpuree
1 teen knoflook
Bloemkool (€1.19 t/m 22 jan)
50 gram krenten
Olijfolie

Zo maak je het:
Kook de spaghetti en bloemkool in 6 min (ze zijn dan nog niet gaar). Verhit ondertussen de olie in een pan en bak de fijngehakte knoflook. Voeg de tomatenpuree, de krenten, bloemkool en spaghetti toe.  Doe er als het te droog is wat kookvocht bij. Bak de spaghetti met de saus op hoog vuur tot de spaghetti beetgaar is.

Recept 3
Puntpaprika’s met geitenkaas – Albert Heijn
2 personen

2 zoete puntpaprika’s (€0.99 t/m 22 jan)
100 gram geitenkaas
25 gram zongedroogde tomaatjes
20 gram pijnboompitten

Zo maak je het:
Meng de geitenkaas, tomaat en pijnboompitten door elkaar. Snijd de zoete puntpaprika’s doormidden en verdeel het kaasmengsel over de 4 helften. Bak ze in de oven op 180 graden in 10 min bruin.

Recept 4
Kipkerrie met champignons en prei – Jumbo
4 personen

300 gram kipfilet in blokjes ( 2 schalen a 285 gram voor €5,- 18 t/m 24 jan)
1 prei
1 ui
2 teentjes knoflook
250 gram champignons
2 flinke theelepels kerriepoeder (of naar smaak iets meer, eventueel later nog toe te voegen)
2 eetlepels bloem
125 milliliter crème fraîche
peper en zout
150 milliliter water

Zo maak je het:
Snijd alle groenten. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de prei, ui, knoflook en champignons op middelhoog vuur in ongeveer 5 minuten goudbruin.
Voeg de kip toe en bak deze nog even mee totdat deze is dichtgeschroeid. Meng de bloem met de kerriepoeder en voeg deze toe aan de groenten en kip. Bak dit  even mee en voeg dan al roerend 150 ml koud water toe, scheutje voor scheutje. Als er een gebonden saus ontstaat voeg je ook de crème fraîche langzaam toe. Laat het geheel op laag vuur nog ongeveer 10 minuten sudderen en breng het op smaak met zout en peper. Als je het te flauw vind kun je eventueel ook een half bouillonblokje toevoegen. Serveren met rijst.

Recept 5
Gebakken scholfilet met knoflookboontjes en zoete aardappel – Lidl
2 personen

300 g sperziebonen
2 scholfilet (500 gram €2.99 t/m 24 jan)
½ teen knoflook
1½ el verse peterselie
2 grote zoete aardappelen
½ citroen
25 g boter

Maak de sperziebonen schoon. Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Kook de sperziebonen in ruim water in 7-8 min. beetgaar.  Snijd de zoete aardappel in blokjes en bak deze 10 minuten in olijfolie met wat peper en zout. Snijd de helft van de citroen in dunne plakjes en pers de andere helft uit. Verhit de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Dep de scholfilets goed droog en bestrooi ze met peper en zout. Bak de visfilets 1-2 min. per kant krokant. Houd de gebakken vis warm onder aluminiumfolie. Giet de boontjes af en schep ze om met de rest van de boter, knoflook en een eetlepel peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de scholfilets met citroensap en bestrooi ze met de rest van de peterselie.
Serveer de vis met een plakje citroen, de bonen en gebakken zoete aardappel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *