Hapjes van de week 2

We beginnen het nieuwe jaar meteen goed met vijf nieuwe en gezonde recepten (afgezien van de kaas bij recept 4, maar he je kan niet alles hebben en kaas is veel te lekker :)). Een goede start van 2017 met deze heerlijke sperziebonenschotel met gehakt, pasta tonijn, gevulde groentesoep, preipannenkoeken met kaas en couscoussalade met feta en mandarijn!

Recept 1
Sperziebonenschotel met gehakt – Nettorama

Voor twee personen
150 gr gehakt (1 kilo € 3,89 t/m 15 jan)
250 gr sperziebonen (250 gram € 0,50 t/m 15 jan)
1 ui
1 paprika
2 eetlepels pindakaas
100 ml melk
Volkorenrijst

Zo maak je het:
– Kook de sperziebonen circa 8 minuten.
– Snijd de paprika en ui in stukjes.
– Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul.
– Voeg vervolgens de ui en paprika toe en bak een paar minuten mee.
– Voeg vervolgens de gekookte sperziebonen toe.
– Daarna is het tijd om de pindakaas en melk toe te voegen. Serveer de gehaktschotel met rijst.

Recept 2
Pasta tonijn – Lidl

Voor 1 persoon
150 gr volkoren pasta
Blikje tomatenpuree
2 tl creme fraiche
160 gr tonijn (900 gram € 4,49 vanaf 12 jan)
1 el Italiaanse kruiden
Handje rucola

 Zo maak je het:
– Zet een pan water op en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
– Verwarm wat olijf olie in de pan en voeg de tonijn, pesto, kruiden en creme fraiche toe en warm het geheel op.
– Zet vervolgens het vuur uit en meng de gekookte pasta met de saus. Serveer de pasta met wat rucola.

Recept 3
Groentesoep – Aldi

Voor 2 personen
100 gram rundergehakt
Een zak voorgesneden soepgroente (250 gram €0,39 t/m 15 jan)
400 ml runderbouillon getrokken van tablet
Gehaktkruiden
1 eetlepel paneermeel

Zo maak je het:
– Volg de instructies op de verpakking van het rundertablet om een bouillon te maken.
– Voeg wat gehaktkruiden en het paneermeel toe aan het gehakt en draai hier kleine gehaktballen van.
– Voeg de soepgroente toe aan de bouillon en laat 5 minuten pruttelen
– Voeg de gehaktballetjes toe aan de soep en laat nog 5 minuten doorkoken.
– Serveer met stokbrood of voeg nog wat vermicelli toe om het geheel meer vullend te maken.

Recept 4
Preipannenkoeken met kaas – Albert Heijn

4 personen / 8 pannenkoeken
2 preien (€0.79 t/m 15 jan)
200 gram havermout
4 theelepels bakpoeder
400 milliter melk
4 eieren
Geraspte kaas

Zo maak je het:
– Doe de havermout, bakpoeder, eieren en melk samen met een flinke snuf peper en zout in een blender en mix tot een egale massa.
– Snijd de prei in hele dunne ringen.
– Doe de preiringen in een kom en schenk het beslag erover. Roer even goed door.
– Verwarm een scheutje olie in een koekenpan met goede antiaanbaklaag en doe 1/8 van het beslag erin. Duw plat met een spatel.
– Bak de preipannenkoek aan beide kanten een minuut of 3 en herhaal dit met het overige beslag.
– Bestrooi rijkelijk met kaas 🙂

Recept 5
Couscoussalade met feta en mandarijn – Jumbo

2 personen
125 gram couscous
250 ml kokend water
3 mandarijnen (500 gram € 0.89 11 t/m 17 jan)
1 blok feta
1/2 komkommer
Handvol cherrytomaten
1 rode paprika
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het:
– Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
– Roer door de couscous een scheutje olijfolie en peper en zout (of varieer met andere kruiden).
– Pel de mandarijnen en halveer de partjes.
– Snijd de komkommer, paprika, cherrytomaten en feta in stukjes.
– Hussel alles goed door de couscous en klaar ben je!

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Jos ! zegt:

    Super en erg lekker! Ga er zeker drie van proberen!!???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *