Hapjes van de week 51

Het is weer maandag, dus tijd voor nieuwe weekrecepten. Dit keer zijn het drie recepten die allemaal gezond én gemakkelijk zijn. We zijn al druk genoeg tijdens deze laatste dagen voor kerst, dus tijd om lang in de keuken te staan is er niet. Gelukkig maak je deze gevulde paprika’s met gehakt, couscoussalade met rucola en feta én mihoen met sperziebonen in no-time!

Recept 1
Gevulde paprika’s met gehakt uit de oven – Aldi

Voor 2-3 personen
3 paprika’s (paprikatrio €0.99 t/m 25 dec)
200 gram gehakt (400 gram rundergehakt €2.50 t/m 25 dec)
1 ui
1 teen knoflook
1 blik tomatenblokjes
1 klein blikje maïs
50 gr geraspte mozzarella
1 tl chilipeper
0,5 tl komijn
0,5 tl paprikapoeder
200 gr rijst

Zo maak je het:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Was de paprika’s en snij het kapje er af. Trek het binnenste gedeelte (de zaadlijsten) er uit of verwijder het voorzichtig met een mesje.
– Hak de knoflook fijn en pel en snipper de ui. Fruit dit aan in wat olijfolie.
– Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
– Voeg de tomatenblokjes toe. Laat de maïs uitlekken en voeg deze ook toe.
– Breng de saus op smaak met de komijn, de chili peper, het paprikapoeder en wat zout
– Leg de paprika’s in een ingevette ovenschaal. Schep de vulling in de paprika’s. Garneer het met wat geraspte mozzarella.
– Bak de paprika’s in ongeveer 20 – 25 minuten zacht. Als de bovenkant te donker wordt, dek je dit af met wat aluminium folie.
– Kook in de tussentijd de rijst gaar.
– Serveer de gevulde paprika’s met rijst.

Recept 2
Couscoussalade met rucola en feta – Albert Heijn

Voor 2 personen
125 gram couscous
100 gram feta
4 handen rucola (€1,12 voor 125 gram t/m 26 december)
1 avocado
2 tomaten
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:
– Bereid de couscous volgens de verpakking.
– Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in kleine blokjes.
– Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.
– Verkruimel de feta
– Meng de olijfolie, tomaat, avocado, feta en rucola door de couscous en breng op smaak met peper en zout

Recept 3
Mihoen met sperziebonen – Jumbo

Voor 2 personen
150 gram mihoen
1 rode paprika
500 gram sperziebonen (€1,21 21 t/m 27 dec)
1 hand ongezouten cashewnoten
6 eetlepels sojasaus
1 halve limoen

Zo maak je het:
– Bereid de mihoen volgens de verpakking.
– Dop de sperziebonen en kook in vijf minuten beetgaar
– Snijd de paprika in dunne reepjes.
– Rooster de cashewnoten in een droge pan goudbruin in ongeveer drie minuten.
– Maak een dressing van de sojasaus, het sap van een halve limoen en een flinke snuf zwarte peper.
– Meng de sperziebonen en de paprika door de mihoen.
– Giet de dressing erover en meng door de salade.
– Top af met de cashewnoten

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *