Hapjes van de Week 50.1

Nieuwe week, nieuwe hapjes! Vandaag de eerste twee hapjes van de week. Voor de meest actuele aanbiedingen komen donderdag de drie andere hapjes online. Genoeg variatie voor de hele week!

Recept 1
Boerenkool met Zoete Aardappel – Nettorama

2 grote zoete aardappelen (300 – 400 gram)
1 zak boerenkool (500 gram € 0,67 t/m 18 dec)
100 gram gerookte spekblokjes
Klontje roomboter
theelepel azijn
peper en zout

Zo maak je het:
– Schil de zoete aardappelen snijd deze in stukken. Was ze onder de koude kraan en leg ze vervolgens onder een laagje water in de pan.
– Leg hier de boerenkool bovenop.
– Kook de zoete aardappelen met de boerenkool gaar in 20 minuten.
– Giet de boerenkoolstamppot af en voeg een klontje boter en theelepel azijn toe.
– Stamp het geheel vervolgens met een stamper tot een smeuïge stamppot.
– Bak de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig en schep deze vervolgens  door de boerenkoolstamppot.

Recept 2
Kipdijfiletreepjes met Heksenkaas – Albert Heijn

Pita broodjes
Heksenkaas
Kipdijfiletreepjes (400 gram € 3,00 t/m 18 dec)
Olijfolie
IJsbergsla

Zo maak je het:
– Bak de Kipdijfiletreepjes in de pan met een scheutje olijfolie.
– Doe de pita broodjes in een broodrooster of in de oven.
– Vul het broodje met wat sla en Heksenkaas.
– Doe hierover de Kipdijfiletreepjes.
– Dek het broodje af met nog wat sla en Heksenkaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *