Hapje uitgelicht: winterse preiquiche

Quiche: wij houden ervan <3! Het is weer kouder buiten, dus tijd voor winterse recepten. Met deze winterse preiquiche kan je fijn opwarmen na een lange dag. Om het nog beter te maken: als je quiche over hebt, vries je hem in om te bewaren voor later.

img_6945

Zo maak je hem.

Men neme voor één quiche:
4 preien (2e gratis bij AH tot 11 dec.)
1 pakje bladerdeeg
1 rode paprika
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 theelepel Provencaalse kruiden
¾ theelepel nootmuskaat
200 gram spekjes
1 ui
3 eieren
5 eetlepels room
zeezout en versgemalen peper

– Verwarm de oven voor op 190C
– Bekleed een quichevorm of ovenschaal met het bladerdeeg
– Prik met een vork gaatjes in het deeg.
– Bak de bodem zonder vulling 5 minuten in de oven, zodat de bodem alvast hard wordt. Als je dit niet doet, blijft de bodem door het vocht in de vulling zompig.
– Bak de spekjes tot dat ze gaar zijn en zet even weg.
– Snijd de prei, paprika, ui en knoflook en bak samen met de kruiden vijf minuten in wat olijfolie.
– Haal de pan van het vuur en voeg de gebakken spekjes toe
– Verdeel de groente met spekjes over de taartbodem.
– Klop de eieren en de room los en verdeel dit mengsel over de vulling.
– Bak de quiche circa 30 minuten in de oven op 200 graden.

Eet smakelijk!

img_6936   img_6939img_6941img_6942 img_6951

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *