Hapjes van de Week 49

Het eerste weekmenu is een feit hiep hoi! We hebben fijne recepten voor jullie uitgezocht, dus bekijk ze snel hieronder en laat je inspireren.

Recept 1
Winterse Preiquiche – Albert Heijn

Voor 4-6 personen

4 preien (2e gratis bij AH tot 11 dec.)
1 pakje bladerdeeg, ontdooid
1 rode paprika
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 theelepel Provencaalse kruiden
¾ theelepel nootmuskaat
200 gram spekjes
1 ui
3 eieren
5 eetlepels room
zeezout en versgemalen peper

Zo maak je het:
– Verwarm de oven voor op 190C
– Bekleed een quichevorm of ovenschaal met het bladerdeeg
– Prik met een vork gaatjes in het deeg.
– Bak de bodem zonder vulling 5 minuten in de oven zodat de bodem alvast hard wordt. Als je dit niet doet, blijft de bodem door het vocht in de vulling zompig.
– Bak de spekjes tot dat ze gaar zijn en zet even weg.
– Snijd de prei, paprika, ui en knoflook en bak samen met de kruiden vijf minuten in wat olijfolie.
– Haal de pan van het vuur en voeg de gebakken spekjes toe
– Verdeel de groentes over de taartbodem.
– Klop de eieren en de room los en verdeel dit mengsel over de vulling.
– Bak de quiche circa 30 minuten in de oven.

 

Recept 2
Pasta Pesto – Jumbo
2 personen

200 gram van je favo pasta (Grand Italia 2e gratis vanaf 7 dec. t/m 13 dec.)
90 gram groene pesto
100 gram champignons
100 gram cherrytomaatjes
100 gram Rucola
Parmazaanse kaas (poeder of vlokken)

Zo maak je het:
– Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing
– Zet een pan op halfhoog vuur, verhit wat olijfolie in de pan en doe de champignons in de pan. Bak 5 minuutjes
– Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak nog een minuutje
– Zet het vuur op de laagste stand en voeg de pesto toe
– Snijd de tomaatjes door de helft en voeg deze aan het mengsel toe
– Verwarm door tot de tomaatjes zacht zijn
– Schep de pasta op een (diep) bord en schep de saus erover
– Verdeel de rucola over de pasta en maak af met parmezaanse kaas

Recept 3
Kipdrumsticks met krieltjes – Aldi

5 drumsticks (500 gram € 1,89 vanaf 7 dec. t/m 13 dec.)
200 gram krieltjes met schil (1kg voor € 0,89 vanaf 7 dec. t/m 13 dec.)
Scheutje olijfolie
200 gram krieltjes met schil
1 rode ui, in stukken gesneden
2 paprika’s in stukken gesneden
Snufje zout en peper
Snufje paprikapoeder

Zo maak je het:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Bestrooi de drumsticks met peper, zout en paprikapoeder en zet even weg.
– Vet de ovenschaal licht in met wat olijfolie.
– Was de aardappels, dep ze droog met keukenpapier en snijd ze in parten met de schil er nog aan. Leg ze op de bodem van de schaal.
– Bestrooi ze met wat peper en zout.
– Pel en plet de knoflooktenen, snijd ze fijn en strooi ze over de aardappels.
– Snijd de paprika in repen
– Leg de paprika’s bovenop de aardappels.
– Leg hierop vervolgens de kipdrumsticks, besprenkel licht met olijfolie en zet de schaal de oven in.
– Bak de kipschotel ongeveer een uur in de oven, de schotel is klaar als de kip gaar is en de aardappel en paprika lekker zacht geworden is.
– Schep de kip met de aardappels en de paprika’s op een bord, schep een beetje kookvocht hierover en serveer.

Recept 4
Sperziebonen met Rosti – Lidl

400 gram sperziebonen (400 gram € 1,49 tot 11 dec.)
400 gram röstirondjes
400 gram gemarineerde kipfiletreepjes “shoarma”
3 eetlepels olijfolie
100 gram geraspte 30+ kaas

Zo maak je het:
– Kook de sperziebonen beetgaar.
– Bak de kipfilet bruin in de olijfolie
– Bak ook de röstirondjes in een koekenpan met wat olijfolie
– Hak de röstirondjes vervolgens vrij
– Doe eerst de rösti in een ovenschaal, hierna de sperziebonen en daarna de kipfiletreepjes. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Zet circa 15 minuten in de oven op 175 graden.

Recept 5
Gehaktschotel bloemkool kip kerrie – Nettorama

Gehakt – 250 gram (€ 3,98 voor een kilo tot 11 dec.)
Bloemkool – 500 gram
Geraspte kaas – 100 gram
Ui – 1
Knoflook – 2 teentjes
Kokosmelk – twee eetlepels
Kerrie – 3 theelepels
Nootmuskaat – 1 theelepel
Peper en Zout

Zo maak je het:
– Verwarm de over voor op 200 graden
– Snipper de ui
– Bak het gehakt rul samen met de ui, kerrie, nootmuskaat en naar smaak een beetje peper en zout
– Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en de knoflook klein
– Voeg de bloemkool en knoflook toe aan het gehakt en verwarm 1 minuut mee
– Roer de tomatenpuree er door
– Vet een ovenschaal in en schep daar het mengsel in
– Strooi de geraspte kaas over het mengsel
– Zet de schotel 20 minuten in de oven
– Zet voor een extra knapperig korstje aan het eind even de grill stand van je oven aan

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *